Green Aware

Restaurantul Green Aware este gestionat de întreprinderea socială  Asociația Alternativa Vegană.

Suntem o echipă de oameni interesați de conceptul de alimentație naturală, cu deschiderea către dezvoltarea unor soluții sănătoase pentru cei preocupați de acest gen de nutriție, dar și de încurajarea micilor producători de materie primă organică.

Ca si inițiatori ai acestui proiect, participam la și sustinem stilul de viata vegan. În jurul nostru, tot mai multe persoane sunt interesate să se hrănească conștient, iar stilul de viață urban, aglomerat și în viteză, lipsa soluțiilor gastronomice satisfăcătoare, precum și existența unei resurse navalorificate – micii producători, ne-a inspirat actuala idee.

Ne adresăm celor care au adoptat deja o dietă bazată pe plante, celor care țin post în mod regulat sau ocazional, celor care țin un regim terapeutic impus, celor care au diverse grade de intolerață (lactoză, gluten, etc), celor care aleg asta din motive religioase, spirituale sau etice chiar și celor care sunt doar curioși de alternativa propusă.


Green Aware

· bucătărie  cu specific vegan și raw vegan
· peste 80 de rețete proprii echilibrate nutritional
· peste 75%  din produsele noastre sunt fără gluten
· legumele și fructele folosite în prepararea alimentelor provin de la producători locali și membrii ASAT
· pâinea, chiflă burger, pastele, și deserturile sunt făcute din cereale certificate BIO, soiuri autotohne nemodificate genetic, măcinate  proaspăt cu o moară pe piatră, care nu încinge făina
· produsele derivate din caju și migdale (lapte, brânză, smântână, mozzarella,parmesan etc ) sunt preparate în bucătăria noastră      după rețete proprii
· nu folosim semi-preparate. Totul este făcut de noi ”in house” (chiftele, paste tartinabile, dressing-uri etc)
· varietate de germeni crescuți de noi în germinatoare automate, exclusiv din semințe certificate ecologic
· metoda noastră de preparare a alimentelor este airfryer. Nu prăjim legumele în ulei
· folosirea în procesul de gătire a apei alcalinei, purificată, ionizată
· hrana este livrată în ambalaje prietenoase cu mediul

Misiune și obiective

· achiziția de legume/fructe/semințe, care vor constitui baza alimentară necesară, în lanțul de aprovizionare se face de la producătorii locali sau din surse certificate ecologic
· oferirea unor soluții gastronomice complete, adecvate veganismului, din produse organice de origine vegetală
· incluziunea socială în rândul conceptului de veganism
· informarea generală despre beneficiile adoptarii unui stil de viață vegan