Nicoleta Andreiciuc

 

Nicoleta Andreiciuc, Nico cum îi place să i se spună, este de formație profesională jurnalist, de aici și marea sa pasiune de „a povesti” Yoga. În prezent, este fondatoarea Dharma Yoga Center Timisoara și deține platforma de clase de Yoga terapie pentru coloana vertebrală, www.yogacunico.ro. Totodată, Nico are o mare pasiune pentru organizarea de tabere de yoga în țară, oferind astfel călătorii de dezvoltare personală prin intermediul Yoga către zeci de participanți anual.

 

Pe minunea milenară a descoperit-o în urmă cu 16 ani, pe când se afla în America, în cadrul unui program de schimb intercultural. Cel de-al doilea contact cu yoga, mult mai profund de data aceasta, l-a avut după ce l-a adus pe lume pe cel de-al doilea copil al său, Maylo (Nico este mama fericită de Lua și de Maylo).

 

A fost o simbioză perfectă de la bun început între ea și Yoga.

 

Au devenit partenere și iată că, de atunci, sunt continuu mână în mână.

 

Nico a predat yoga pentru prima dată în Germania, unde și-a definitivat TTC-ul, iar mai apoi, începând cu 2015, a început să ofere știința aceasta și practicanților din România. De atunci, comunitatea de yoga din urbea de pe Bega a crescut sub bagheta ei magică.

 

I se mai spune „povestitoarea yoghină”, căci, pasionată fiind de științele comunicării, Nico transformă o simpla clasă de Yoga într-o călătorie anatomică, emoțională și mentală de basm.

 

Predă diferite stiluri precum Ashtanga Vinyasa Yoga, Flow Yoga, Yin Yoga, Chakra Yoga, Hatha Yoga, Kundalini Yoga etc., dar în practica personală de zi cu zi a rămas fidelă liniajului Ashtanga.

 

A finalizat în Augsburg, Germania, în cadrul Școliii de Yoga – Yoga Balance, condusă de către Marion Boeck, un Teacher training însumând peste 500 de ore de teorie și practică, care a avut ca și punct principal de focus Ashtanga Yoga. In cadrul TT-ului care a avut durata de doi ani, Nico a participat la nenumarate weekend-uri de Anatomie Yoga în Germania, susținute de către îndrăgitul profesor de anatomie yoga, Ronald Steiner. Pe lângă cele 500 de ore acreditate internațional, Nico a mai participat la alte peste 400 de ore de TT-uri si seminarii in Europa și în România.

 

Totodată, pasionată fiind de cogniție și de fascinanta lume a psihicului uman, Nico este studentă din nou. A ales Facultatea de Psihologie pe care o consideră una dintre cele mai bune alegeri făcute în viața sa.

 

Are nenumarate certificate, în urma participarii la workshop-uri si Teacher Training-uri de yoga in străinatate, alături de nume de prestigiu în domeniu: David Swenson (SUA), Manju Jois (SUA), Lino Miele (Italia), Ronald Steiner (Germania), Young How Kim (Germania), Jade Skiner (SUA), Mukesh Kothari etc. Nico, însă, nu este genul de mentor care să își expună diplomele pe perete, ci mai degrabă este profa de yoga cool, pe care niciodată nu o vei auzi expunându-și meritele și reușitele.